Illegális bevándorlás

97 ezer bevándorló érkezett idén Olaszországba

93 700 menekült tartózkodik jelenleg is Olaszország területén, ez azt jelenti, hogy minden ezer olasz lakosra több mint egy menedékkérő jut.

2015.08.09 12:17MTI

2014-ben egész évben 170 ezer ember érte el a Földközi-tengeren keresztül az olasz partokat - emlékeztetett a szervezet. 93 700 menekült tartózkodik jelenleg is Olaszország területén, ez azt jelenti, hogy minden ezer olasz lakosra több mint egy menedékkérő jut.

Év eleje óta 97 ezer migráns érkezett Olaszországba - közölte vasárnap az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága (UNHRC).

84 500 migránst olasz menekültintézményekben helyeztek el, 18 százalékukat Szicíliában, 11 százalék Lukat Lombaridában, 10 százalékot Lazió és Róma térségében.

6572 illegális bevándorlót utasítottak ki az első félévben, tavaly időarányos számuk 7006 volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.