A felek megegyeztek

Putyin és Hollande felbontotta a hadihajó-szerződést

A felek megegyeztek: a szállítás elmaradása miatt Párizs teljes mértékben visszafizeti az Oroszország által előre kifizetett összegeket, s visszaadja a hajókra már felszerelt orosz berendezéseket.

2015.08.06 07:44MTI

Vlagyimir Putyin és Francois Hollande szerdai telefonbeszélgetésük alkalmával hivatalosan is megállapodtak abban, hogy felbontják a Mistral helikopterhordozókról kötött orosz-francia szerződést.

Az orosz és a francia államfő beszélgetéséről mind Moszkvában, mind Párizsban közleményt adtak ki. Ezekből kiderül, hogy a felek megegyeztek: a szállítás elmaradása miatt Párizs teljes mértékben visszafizeti az Oroszország által előre kifizetett összegeket, s visszaadja a hajókra már felszerelt orosz berendezéseket.

A Mistral-ügylet kútba esésének hátterében a nyugati államok és Oroszország között az ukrán válság miatt kialakult ellentétek állnak.

Oroszország még 2011-ben írt alá megállapodást arról, hogy Franciaország két Mistral hadihajót szállít az orosz haditengerészetnek, Párizs azonban 2014 őszén felfüggesztette a repülőgéphordozók leszállítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.