Illegális bevándorlás

Vihar előtti csend honol Magyarkanizsán

A községi képviselő-testület elnöke úgy tudja, Belgrádban nagyon sok bevándorló gyűlt össze, és hamarosan meg is érkeznek. A rendőrség udvarán ma megnyílik a kisgyerekes anyák és kicsinyeik számára kialakított konténerkomplexum, de várják a köztársasági kormány segítségét is, hogy a közelgő nagyszabású rendezvénysorozatra teljesen kiüríthessék a főteret.

2015.07.27 10:55ma.hu
MTI Molnár Edvárd

Szerbián keresztül jönnek a bevándorlók észak felé. Az okostelefonjukba Magyarkanizsát írják be, ezért általában a település központjában kötnek ki, így egyre több az illegális migráns a főtéren. A hírek szerint a napokban verekedés is volt, de ezt a községi képviselő-testület elnöke a hétfői Ma reggelben cáfolta.

Laczkó Róbert az M1 hírfolyamában azt mondta, a Vöröskereszt vizet osztott, az emberek megijedhettek, hogy nem jut mindenkinek, ekkor alakult ki a tülekedés, de a kiküldött rendőrök gyorsan megoldották a helyzetet.

A riport készítésekor ugyan szokatlanul kevés volt a bevándorló a főtéren, ahol egyébként már reggel több százan szoktak gyülekezni, de Laczkó Róbert úgy vélte, ez csak vihar előtti csend, információ vannak ugyanis arról, hogy Belgrádban nagyon felszaporodtak az illegális migránsok, akik hamarosan meg is érkeznek.

A település egyébként készül is erre: a rendőrség udvarán ma megnyílik a kisgyerekes anyák és kicsinyeik számára kialakított konténerkomplexum, de várják a köztársasági kormány segítségét is, hogy a közelgő nagyszabású rendezvénysorozatra teljesen kiüríthessék a főteret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.