Illegális bevándorlás

Magyarkanizsát már konténerezik

A menekültek elhelyezésére alkalmas konténereket helyeznek ki a szerb-magyar határ közelében fekvő Magyarkanizsa rendőrőrsének udvarán.

2015.07.22 16:08MTI

A szabadkai Pannon RTV helyszíni tudósítójának beszámolója szerint az egymáshoz kapcsolódó négy konténerben mosdókat és zuhanyzókat állítanak fel, valamint pihenésre alkalmas helyiségeket alakítanak ki. A szerb kormány támogatásával felállított konténereket annak a napi 150-200 embernek szánják, akit illegális határátlépés közben fognak el, és a rendőrségen nyilvántartásba vesznek. Az építmények várhatóan 3-4 nap múlva kerülnek használható állapotba.

A magyarkanizsai önkormányzat ezen kívül azt is tervezi, hogy a településen kívül is kialakít egy pihenőhelyet, hogy a naponta több mint ezer újonnan érkező közel-keleti és afrikai menekült ne a parkokban és az utcákon tartózkodjon. Egy lehetséges menekülttábor kialakítását azonban határozottan ellenzik a helyi politikusok és az ott élők.

Lackó Róbert, az önkormányzat illetékese kedden a Pannon RTV-nek elmondta: rendszeresen tisztítják és fertőtlenítik a köztereket, valamint egy segélyszállítmányból vizet is osztanak a menekülteknek. A szerb kormány hasonló konténerek felállítását tervezi Szabadkán is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.