Oroszországból?

Hackerek megtámadták a lett kormány honlapját

Hackerek támadást intéztek a lett kormány hivatalos honlapja ellen, mégpedig vélhetően oroszországi területen lévő számítógépekről.

2015.07.15 18:23MTI

Ezt a lett információs technológiai incidensek megelőzésével foglalkozó szervezet (cert.lv) jelentette be szerdai közleményében.

A beszámoló szerint az internetes kormányoldal elleni heves támadás kedden, helyi idő szerint délben vette kezdetét, amikor a kabinet tagjai éppen ülésre gyűltek össze. A hackerek akciója mintegy tizennégy órán keresztül tartott.

Az illetéktelen behatolók célja állítólag az volt, hogy megtalálják a kormány információs rendszerének sebezhető pontjait. A jelek szerint a támadást Oroszország területén lévő számítógépekkel hajtották végre - olvasható a közleményben.

A cert.lv jelentése szerint a hackerek támadását rendszervédelmi megoldásokkal sikerült elhárítani.

Őrizetbe vettek Bulgáriában egy feltételezett iszlamista hackert

A szíriai férfi feltehetően az egy év alatt világszerte 3500 internetes oldalt megtámadó iszlamista hackercsoport tagja – közölte szerdán a bolgár belügyminisztérium.

A csoport többek között a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségében januárban elkövetett mészárlást üdvözölte a megtámadott honlapokon.

A Bulgáriában állandó lakhellyel rendelkező férfit azzal gyanúsítják, hogy a MECA (Közép-kelet Számítógépes Hadsereg) nevű nemzetközi hackercsoport tagja, amely a nyomozók szerint egy év alatt 3500 internetes oldalt – közöttük kormányoldalakat – támadott meg világszerte.

A feltört honlapok főoldalára egyebek mellett a Charlie Hebdo elleni merényletet üdvözlő arab és angol nyelvű feliratot helyeztek el. Az őrizetbe vett szíriai a csoport más tagjaival védett csatornákon kommunikált.

A BNR bolgár rádió szerint a férfi 21 éves egyetemista, akinek családja már két évtizede él Bulgáriában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.