A török-szír határon

Hackertámadás ért egy német Patriot rakétaüteget

Hackerek vették át az irányítást egy rövid időre a Bundeswehr török-szír határra telepített egyik Patriot légvédelmi rakétaütege felett.

2015.07.08 17:11MTI

A Behörden Spiegel hírportál beszámolója szerint a fegyverrendszer átmenetileg "megmagyarázhatatlan műveleteket" hajtott végre.

A behatolás a jelentés szerint vagy a vezérlés és az üteg közötti valós idejű adatátviteli csatornán, vagy a fegyverrendszerbe épített áramköri elemeken keresztül történhetett meg. A fegyverrendszer vezérlő rendszere az Egyesült Államokban készül, a beépített áramkörök egy része viszont Ázsiában.

A behatolás ténye két veszélyforrásra hívja fel a figyelmet: egyrészt arra, hogy bevetés során esetleg valós időben felül lehet írni a kiadott parancsokat, másrészt arra, hogy meg lehet szerezni és le lehet másolni a rendszert magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.