Újabb merénylet várható?

Dánia is Tunézia elhagyására kéri állampolgárait

Nagy-Britannia után pénteken Dánia is azt kérte állampolgáraitól, hogy minél előbb hagyják el Tunéziát, mivel "jelentős" kockázata van egy újabb merényletnek.

2015.07.10 18:25MTI

"Ha ön jelenleg Tunéziában van, és nem kell feltétlenül ott maradnia, akkor javasoljuk, hogy induljon haza egy utazásszervező segítségével vagy egy kereskedelmi járattal" - olvasható a dán külügyminisztérium honlapján.

A közlemény arra is kitér, hogy azok, akiknek feltétlenül szükséges Tunéziában tartózkodniuk, rendkívül óvatosak legyenek a külföldiek által látogatott helyeken, így a bárokban és a szállodákban is.Dánia egyúttal mindenképpen eltanácsolja állampolgárait attól, hogy az Algériával vagy Líbiával határos tunéziai régiókba utazzanak.

Pénteken a finn kormány is módosított a Tunéziára vonatkozó utazási tanácsain, amelyek között felhívja a figyelmet a belpolitikai zavargásokra és a turisták elleni újabb támadások veszélyére is.

A közlemény szerint a helyi hatóságok nem szavatolják megfelelően a biztonságot az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken. Finnország egyúttal eltiltja Tunéziában tartózkodó polgárait arról, hogy a határvidékekre utazzanak - olvasható Finnország tuniszi nagykövetségének honlapján.

Csütörtökön a brit külügyminisztérium felülvizsgált állásfoglalásában az újabb merénylet jelentős veszélyére hivatkozva tanácsolta el a brit állampolgárokat Tunézia felkeresésétől, illetve azt kérte a már ott tartózkodóktól, hogy hagyják el az országot.

Tunézia gazdasága számára létfontosságú a turizmus. Az ágazat közvetlenül és közvetve 400 ezer embernek ad munkát a 10,6 millió lakosú észak-afrikai országban.

Június 26-án 38 emberrel végzett egy terrorista a Tunézia keleti partján fekvő népszerű üdülőhelyen, Szúszában. Az áldozatok többsége brit turista volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.