Terrorgyanú

Nem ajánlják Tunéziát a briteknek - újabb terrortámadás a levegőben

Eltanácsolta a brit állampolgárokat Tunézia felkeresésétől csütörtökön kiadott állásfoglalásában a brit külügyminisztérium, utalva arra, hogy fennáll egy újabb terrortámadás veszélye.

2015.07.09 19:54MTI

A felhívás szerint a tárca azt kéri, hogy brit állampolgárok a legindokoltabb eseteket kivéve ne utazzanak az észak-afrikai országba.

A brit külügyminisztérium közölte azt is, hogy szoros kapcsolatban áll az utazásszervező cégekkel a már Tunéziában tartózkodó britek hazatérésének biztosítására.

A Tunéziában nemrégiben elkövetett merénylet 38 áldozata közül 30 brit állampolgár volt.

A minisztérium állásfoglalása szerint nagyon valószínű további terrortámadások elkövetése a tunéziai üdülőhelyeken, olyanok által, akiket a tunéziai biztonsági hatóságok nem is ismernek, és akiket terrorcsoportok biztathatnak támadásra közösségi médiaoldalakon.

A brit külügyminisztérium azt kéri, hogy a brit állampolgárok a Líbiával határos déli-délkeleti tunéziai térségeket, valamint a tunéziai-algériai határ néhány átkelő pontját semmiképpen se keressék fel, de lehetőleg a többi tunéziai országrészbe se látogassanak, hacsak az utazás nem kifejezetten elengedhetetlen.

A tárca felhívása szerint a brit kormány nem hiszi, hogy a tunéziai hatóságok által a merénylet után foganatosított intézkedések megfelelő védelmet nyújtanak a brit turistáknak, és a minisztérium ezért módosította a Tunéziára vonatkozó utazási tanácsot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.