Terrorgyanú

Robbanószert loptak egy franciaországi katonai létesítményből

Legalább 150 robbanóeszközt és dinamitot loptak el a dél-franciaországi Marseille közelében található Miramas egyik katonai létesítményből - erősítette meg kedden az ügyészség a helyi lapok értesülését.

2015.07.07 17:13MTI

A marseille-i ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett lopás és katonai intézménybe való illegális behatolás gyanújával indított vizsgálatot, a védelmi minisztérium pedig belső vizsgálatot rendelt el. "Komoly erőket állítunk rá" a bűncselekmény felderítésére - hangoztatta Brice Robin marseille-i ügyész. A védelmi minisztérium közleményében azt is jelezte, hogy elrendelte valamennyi, robbanóeszköz tárolására szolgáló katonai létesítmény védelmének felmérését két héten belül, hogy a tárca megfelelő javaslatokat tehessen.

A bűncselekmény hétfőre virradó éjjel történt. Az elkövető vagy elkövetők a kerítést átvágták, és a lyukon keresztül hatoltak be a 200 hektárnyi területre, ahol az I-télé francia hírtelevízió értesülése szerint kilenc épületből tulajdonítottak el robbanóeszközöket.

A területen nincsenek térfigyelő kamerák, de őrség védi a kiemelten védettnek minősülő logisztikai raktárkomplexumot, ahol a francia szárazföldi erők afrikai bevetéseihez szükség eszközöket és robbanószerkezeteket tárolják. A nyomozók semmilyen lehetőséget nem zártak ki.

Frédéric Vigouroux, Miramas polgármestere a France Info hírrádióban nyugtalanítónak nevezte az esetet, mivel "egy nagyon zárt és nagyon komoly létesítményről van szó", amelyet szigorúan véd a katonaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.