Airplane!

Magyar gépet kényszerítettek leszállásra Iránban - magyar katonákat szállított

Egy magyar katonákat szállító civil repülőgépnek kellett leszállnia adminisztrációs hiba miatt Teheránban múlt héten kedden - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI-vel kedden, annak a hírnek a kapcsán, amely szerint Iránban légtérsértés miatt leszállásra kényszerítettek egy magyar repülőgépet.

2008.10.07 19:43MTI

Egy neve elhallgatását kérő magas rangú iráni tisztségviselő a Reuters brit hírügynökségnek megerősítette, hogy magyar volt az Iránban légtérsértés miatt leszállásra kényszerített repülőgép, s magyar állampolgárok utaztak a fedélzetén. 

A hírforrás szerint az eset éppen egy hete, szeptember 30-án történt. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy az Afganisztánba tartó, humanitárius segélyt szállító gépet vasárnap kényszerítették leszállásra az iszlám köztársaságban. 

Bocskai István, a honvédelmi tárca szóvivője az MTI érdeklődésre közölte, hogy a négy magyar katonát Afganisztánba szállító civil gépnek adminisztrációs hiba miatt kellett leszállnia Teheránban. Mint mondta, a katonai küldöttségben annak a csoportnak a tagjai utaztak, akik október 1-jén átvették a kabuli nemzetközi repülőtér irányítási feladatait. 

Hozzátette, hogy a négy katona egy bérelt, Hawker 800 típusú repülőgéppel utazott, amelyet egy Jas Cargo nevű cégtől béreltek. A gépen három fős személyzet, illetve a cég képviselője utazott. 

A szóvivő tájékoztatása szerint a repülőgépnek adminisztrációs hiba miatt kellett leszállnia Teheránban, mert az átrepülési engedélyében "felcserélődött egy szám". Mindössze ezt kellett tisztázniuk a helyi hatóságokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.