Körút

Az elesettekhez látogat Ferenc pápa Dél-Amerikában

A szegényekhez, az elesettekhez, a peremterületeken élőkhöz látogat Ferenc pápa dél-amerikai útján.

2015.07.06 09:15MTI

Monostori László, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki irodaigazgató-helyettese hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában úgy fogalmazott: Ferenc pápa három olyan országot - Ecuadort, Bolíviát és Paraguayt - választott kilencedik külföldi apostoli útjának céljául, amelyek nem a legjelentősebbek, legnagyobbak Dél-Amerikában. Ezzel azt üzeni, hogy a szegényekhez, az elesettekhez, a peremterületeken élőkhöz megy, velük vállal szolidaritást - hangsúlyozta az irodaigazgató-helyettes.

Ferenc pápa huszonkét beszédet mond nyolcnapos látogatásán, témái között szerepel többek között a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem is. Monostori László szerint nem idegen Ferenc pápától, hogy nem kifejezetten teológiai témákat érintő kérdéseket is felvet. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy néhány hete mutatták be a Vatikánban a pápa természetvédelemről szóló enciklikáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.