Audiencia

Ferenc pápa: Ne zárják be az ajtót a menekültek előtt

A pápa szerdán arra szólított fel, hogy a világon sehol ne zárják be az ajtót azok előtt, akik egy jobb élet reményében más országokban keresnek menedéket.

2015.06.17 18:51MTI

A katolikus egyházfő a Szent Péter téri szerdai általános audienciáján beszélt erről, miközben Európában egyre élesebb vita bontakozik ki a menekültválság kezeléséről.

"Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást (Istentől) azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt" - mondta komor hangon a vallási vezető.

Ferenc pápa emellett köszönetet mondott azoknak, akik gondoskodnak a menekültekről, valamint közös cselekvésre szólította fel a nemzetközi közösséget a kényszermigráció ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.