29 rendőr, 9 vámos, 1 civil

Korrupt rendőröket és vámosokat fogtak le Szerbiában

Az elfogottak kenőpénz adásával és fogadásával, valamint hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

2015.06.15 12:51MTI

Korrupció gyanújával 29 rendőrt, 9 vámost és 1 civil személyt fogtak le hétfőn - közölte a szerb belügyminisztérium.

Az elfogottak kenőpénz adásával és fogadásával, valamint hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A belügyi szervek szerint a férfiak az utóbbi 15 hónapban a szerb-magyar határ béregi (Backi Breg) határállomásán szervezett bűnbanda részeiként "nem akadályozták meg a csempészetet és más bűncselekményeket, hanem pénzt és más ajándékokat fogadtak el maguk és a csoport más tagjai számára". Tevékenységük során a gyanú szerint vámköteles termékek jutottak vámmentesen az Európai Unióba, illetve visszaélések történtek a szerbiai állampolgárok vízummentes utazásával összefüggésben is.

A rendőrségi akciót a magyar belügyminisztériummal közösen hajtották végre a szerb hatóságok - áll a szerb belügyi tárca közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.