Találkozó

Ferenc pápa fogadta az argentin elnököt

Az elnökválasztásokra készülő Argentína politikájáról is szó esett Ferenc pápa és a latin-amerikai állam elnöke Cristina Fernández de Kirchner találkozóján vasárnap a Vatikánban.

2015.06.08 00:31MTI
freedigitalphotos.net/creativedoxfoto

Az argentin pápa egy óra negyvenöt percen át beszélt Cristina Fernández de Kirchnerrel a vatikáni audienciaterem melletti szobában. Az argentin elnök ötödik alkalommal látogatott a Vatikánba, amióta Buenos Aires érsekét pápává választották.

A találkozó egyik témája az Argentínában október 25-re kitűzött elnökválasztás volt, amelyen Kirchner nem indul. Federico Lombardi szentszéki szóvivő beszámolója szerint a találkozón Cristina Fernández de Kirchner az argentin nép szeretetét tolmácsolta az egyházfőnek.

Elemzők szerint Kirchner számára a pápával való találkozónak az volt a célja, hogy pozitív színben tüntesse fel elnöki mandátuma utolsó időszakát. Az argentin tudósítók ezzel kapcsolatban azt hangoztatták, hogy Kirchner asszony számára szerintük a legfontosabb a Ferenc pápával való közös fénykép volt.

A La Voz de Pueblo argentin napilapnak májusban adott interjúban Ferenc pápa azokról az argentin politikusokról beszélt, akik szerinte csak a közös fényképezkedésért akarnak vele találkozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.