Nők és gyermekek éheznek

A Gates Alapítvány megduplázza az éhség elleni küzdelemre fordított adományát

Melinda Gates az összeg megduplázását Brüsszelben jelentette be, ahol arról próbálta meggyőzni az európai vezetőket, hogy prioritásként kezeljék a nők és gyermekek éhezése elleni küzdelmet.

2015.06.04 11:47MTI

Az alapítvány azt szeretné elérni, hogy a nők és lányok ne éhezzenek terhességük előtt és alatt, ezzel ugyanis javul egészségi állapotuk, és gyermekeik is nagyobb eséllyel lesznek egészségesek.

Gates rámutatott, hogy az alultápláltság az öt év alatti gyermekhalálozások felében játszik vezető szerepet. "A világ túl régóta nem fordít eleget a táplálkozásra. Ma itt a lehetőség, hogy változtassunk ezen" - mondta a Microsoft társalapítójának felsége.

A Gates Alapítvány 40 milliárd dolláros támogatásával a világ legnagyobb filantróp magánszervezete. Az alapítvány célja, hogy segítse a betegségek és a szegénység elleni küzdelmet a fejlődő világban.

Melinda Gates szerint az európai támogatók adományaival lehetővé válik, hogy 2030-ra felére csökkenjen a gyermekhalandóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.