Billy mouse

Miért öntötte magát nyakon jeges vízzel Bill Gates?

Hülyeség? Maga a cselekedet nyilván az, de a mögöttes tartalom pont olyan, amiért kedveljük az öreg Billt.

2014.08.16 13:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Amint azt korábban írtuk, hírességek elindították az "Ice bucket challenge"-et, azaz a jegesvödör kihívást. Lényege, hogy aki elfogadja azt, annak egy vödör jéghideg vizet kell a fejére borítania, természetesen ezt videóval is dokumentálnia, és persze nem szabad megfeledkeznie arról, hogy a labdát továbbpasszolja.

Mark Zuckerberg, a Facebook szülőatyja is belement a játékba, majd - többek között - Bill Gates-et hívta ki. A Microsoft vezetője elfogadja a kihívást, és nyakon is öntötte magát, nézzék csak meg az alábbi videón!



Mindez nem öncélú hülyéskedés, hanem az ASL Alapítvány számára gyűjtenek, illetve hívják fel a figyelmet a betegségre. Az alapítvány az amiotrófiás laterálszklerózis nevű idegrendszeri betegség kutatásával és az ebben szenvedők támogatásával foglalkozik. Ez a betegség elpusztítja az agy azon sejtjeit, amelyek az akaratlagosan mozgatható izmokért felelősek, ezáltal a beteg előbb a mozgáskészségét veszíti el, majd a légzőizmai irányíthatatlanná válásával meghal.

A hírességek közül eddig már leöntötte magát Justin Timberlake, Ian Poulter és Greg Norman golfbajnokok és Andy Murray teniszcsillag is. A jelölést megkapta az amerikai elnök, Barack Obama is, ám ő inkább az adakozást választotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.