Az összecsapások során egy ház leégett

Véres összecsapások Macedóniában - halott rendőrök és fegyveresek

Még a hajnali órákban tört ki a tűzharc a koszovói határ közelében, a fővárostól 40 kilométerre északra fekvő Kumanovo városában.

2015.05.10 09:30MTI

Öt rendőr meghalt és további mintegy 30 megsérült albán fegyveresekkel vívott összecsapásokban Macedónia északi részén szombaton - közölte a belügyminiszter szombaton késő este. Gordana Jankulovszka tájékoztatása szerint az albán fegyveresek közül is több életét vesztette, részleteket erről azonban nem hozott nyilvánosságra.

Az Ultrinski vesnik című macedón lap internetes hírportálja szerint a hajnali órákban tört ki a tűzharc a koszovói határ közelében, a fővárostól 40 kilométerre északra fekvő Kumanovo városában. A lövöldözés négy órán át tartott egy illegálisan felhúzott lakótelepen, az összecsapások során egy ház leégett - közölte a lap forrásaira hivatkozva.

A város egy részét a rendőrség különleges egységei lezárták, hosszú ideig gépfegyverropogás és legalább egy robbanás hallatszott, és helikopterek köröztek az összecsapások helyszíne fölött.

A macedón belügyminisztérium csak annyit közölt az akcióról, hogy korábban szerzett értesülések alapján műveletet indítottak egy fegyveres csoport ellen.

Két héttel ezelőtt magukat a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) tagjainak nevező fegyveres támadók foglaltak el egy rendőrkapitányságot az ország északi, javarészt albánok lakta részén. Az UCK korábban hosszú ideig harcolt a macedón kormány ellen, aminek az albánok és Szkopje között megkötött 2001-es békemegállapodás vetett véget.

Google maps


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.