Venezuela

Elítélték a 14 éves tüntetőt fejbelövő rendőrt

A fiú halála óriási felháborodást váltott ki a belpolitikai válságba süllyedt Venezuelában.

2015.05.09 09:24MTI

Tizennyolc évi szabadságvesztésre ítélték Venezuelában azt a rendőrt, aki februárban fejbelőtt egy 14 éves fiút a kormányellenes tüntetéseken.

A dél-amerikai ország ügyészségének pénteki tájékoztatása szerint a 23 éves Javier Mora beismerte, hogy ő a felelős a fiatal haláláért. A rendőr gumilövedékkel lőtte fejbe Kluiverth Roát, aki az ország nyugati részén fekvő San Cristóbalban vett részt a kormányellenes tüntetéseken.

A fiú halála óriási felháborodást váltott ki a belpolitikai válságba süllyedt Venezuelában.

A közvélemény követelte, hogy vonják vissza a törvényt, amely lehetővé teszi a halált okozó eszközök tüntetők elleni bevetését. A Nicolás Maduro vezette kormányzat elítélte a fiú lelövését, ugyanakkor védelmébe vette a jogszabályt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.