Véget kell vetni a Venezuela elleni agressziónak

Több mint egymillióan Washington ellen

Több mint egymillió aláírást gyűjtöttek össze Venezuelában a kormány támogatói vasárnap azzal a céllal, hogy az Egyesült Államok vessen véget a latin-amerikai ország elleni "agressziójának".

2015.03.23 22:30MTI

Jorge Rodríguez, Caracas főváros polgármestere, a kezdeményezés irányítója azt hangoztatta, hogy tízmillió aláírást fognak összegyűjteni és átadni az amerikai elnöknek.

Hozzátette, hogy a venezuelai kormány több mint 2,6 millió támogatói üzenetet kapott a Twitteren. Az aláírásgyűjtő kampány csütörtökön kezdődött, és több mint 13 ezer helyszínen lehetett csatlakozni ahhoz a követeléshez, hogy Barack Obama amerikai elnök vonja vissza azt a rendeletét, amelyben Venezuelát az Egyesült Államok nemzetbiztonságát veszélyeztető fenyegetésnek minősítette.

Nicolás Maduro venezuelai elnök volt az első, aki aláírta a gyűjtőívet, mielőtt a kezdeményezés támogatói megkezdték volna az országos kampányt. Számos latin-amerikai szervezet, így a Dél-amerikai Nemzetek Szövetsége (Unasur), valamint a Bolivari Alternatíva Amerika Népei Számára (ALBA) nevű tömörülés is elítélte a washingtoni döntést.

Az aláírásgyűjtés április 9-éig tart, amikor Panamavárosban megkezdődik az amerikai államok hetedik csúcstalálkozója. Az eseményen Obama elnök tárgyalóasztalhoz ül a régió államfőivel, így a venezuelai elnökkel, Maduróval is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.