Győzelem napi ünnepségek

Világháborús repülőgépek Washington fölött

Több tucat második világháborús repülőgép repült el pénteken az amerikai főváros központja fölött az Európában aratott szövetséges győzelem 70. évfordulója alkalmából.

2015.05.09 08:12MTI

A Demokrácia Arzenálja Átrepülés elnevezésű rendezvény keretében a Washington szívében található Mall emlékpark fölött mintegy 300 méteres magasságban elhúzó kötelékben képviseltette magát a P-39-es Airacobra, a P-38-as Lighting, a B-25-ös Mitchell, az F4U-4-es Corsair, a B-17-es repülő erőd és a B-29-es szupererőd is.

A megemlékezés napján több száz veterán gyűlt össze a Nemzeti Második Világháborús Emlékműnél, amelynél koszorúzást tartottak. Ez volt a legnagyobb szabású összejövetel az emlékhely 2004-ben történt felavatása óta.

A 70. évforduló jegyében szombaton veterán harci gépeket állítanak ki a Nemzeti Légi és Űrmúzeum Steven F. Udvar-Hazy Központja előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.