Csütörtöki vitanap

A bevándorlási konzultáció kiverte a biztosítékot az Európai Parlamentben

A halálbüntetés visszaállításának kérdésénél is jobban kiakadt az EP a bevándorlásügyi nemzeti konzultáción és kérdőívén.

2015.05.07 19:08ma.hu

A hvg.hu szerint pszichológiai terrorizmusnak, elfogadhatatlannak, manipulatívnak nevezték az EP-képviselők a bevándorlással kapcsolatos konzultáció kérdőívét. Eredetileg a halálbüntetésről rendezett vitanapot az Európai Parlament igazságügyi bizottsága, de a magyar nemzeti konzultációs kérdőív még a néppártiak közül is kapott kritikát.

Martin Schulz telefonhívása után egyértelműsítve lett, hogy a halálbüntetés visszaállításának kérdését nem lehet napirenden tartani, ezért a képviselők többsége nem értette, hogy a magyar miniszterelnök akkor miért játszik a tűzzel.

Egy néppárti képviselő, bár elmondta, "egy politikai családba" tartozik a Fidesszel, mégis fel van háborodva, mert a spanyol-görög diktatúrák óta nem volt olyan európai vezető, aki a halálbüntetés visszaállításáról beszélt volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.