Amit gondolunk

Kormányszóvivő: a nyáron feldolgozzák a konzultációs kérdőíveket

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) júliusban és augusztusban dolgozza fel a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációra beérkező válaszokat, és továbbítja a kormánynak

2015.05.06 08:46MTI

Az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Kovács Zoltán elmondta: nagyjából egy hónap alatt postázzák ki a több mint nyolcmillió nyomtatványt. Július elsejéig várják, hogy azokat kitöltve - akár megjegyzéseket hozzáfűzve - az állampolgárok visszaküldjék. A kormány a válaszok felmérésével jelöli majd ki azokat az irányokat, hogy a bevándorlási kérdésekben milyen lehetséges változtatásokra tesz javaslatot mind itthon, mind az európai fórumokon - tette hozzá.

Jelenleg az Európai Unióban egy "nyitott vita" zajlik a menekültügyi problémák kezeléséről - jegyezte meg a kormányszóvivő, kiemelve: uniós szinten a menekültek nagyjából 80 százaléka megélhetési bevándorló. Ezt a helyzetet mindenképpen kezelni kell - hangsúlyozta.

A kormány szerint az Európai Uniónak is szüksége van egy új típusú, egyértelműen szigorúbb szabályozásra az illegális bevándorlás kezelésében. Ezzel együtt, mivel minden országot másképp érint e probléma, a tagállamok számára meg kell adni a lehetőséget, hogy saját lehetőségei szerint kezelje a menekültek ügyét - fejtette ki az M1 aktuális csatornán a kormányszóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.