Megérkezett Sydneybe a repülő

Hazaszállították a kivégzett ausztrálok holttestét

Megérkezett Sydneybe szombaton az Indonéziában drogcsempészet miatt kivégzett ausztrál állampolgárok holttestét és a hozzátartozóikat szállító repülőgép.

2015.05.02 08:23MTI

A 31 éves Andrew Chant és a 34 éves Myuran Sukumarant szerdán lőtték agyon Nusakambangan-sziget szigorúan őrzött börtönében a heves nemzetközi tiltakozás ellenére.

Az Australian Broadcasting Corporation (ABC) műsorszolgáltató szerint a kivégzetteket és hozzátartozóikat szállító gép szombat reggel szállt le Sydneyben. Az ausztrál külügy- és a gazdasági minisztérium azonban nem erősítette meg, hogy a holttestek a gépen voltak.

A "Bali kilencek" néven ismert heroincsempész-banda vezetésével gyanúsított két ausztrál állampolgárt hat társukkal (köztük öt külföldi állampolgárral) együtt végezték ki.

Tony Abbott ausztrál kormányfő pénteken a rádiónak adott interjúban "kegyetlennek" és "haszontalannak" nevezte a halálos ítéletek végrehajtását. Abbot szerdán bejelentette, hogy Ausztrália konzultációra hazarendeli jakartai nagykövetét.

A délkelet-ázsiai országban rendkívül szigorúan büntetik a drogcsempészést. Az országban több mint 130 ember van a halálsoron, többnyire kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, és mintegy harmaduk külföldi állampolgár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.