7,9-es erősségű földmozgás volt

Nepáli földrengés: videóra vették, amint egy leomló épület maga alá temeti az embereket

Sajnos már hatezer fölé emelkedett a nepáli földrengés halálos áldozatainak száma, a sérülteké pedig lassan elér a 14 ezret is. Elképesztő, min mentek keresztül. Videók!

2015.05.01 16:07ma.hu

Az ENSZ adatai szerint a 28 millió lakosú Nepálban nyolcmillió embert sújtotta a földrengés, közülük 1,7 millió gyereket. A szombati pusztító, 7,9 erősségű földmozgást 70 kisebb erejű utórengés követte. Az alábbi videón az látható, amint egy motorost és más járókelőket maga alá temet a leomló épület.

A nepáli védelmi minisztérium adatai szerint 1,9 ezer lakóház romba dőlt, és legalább 4 ezerben keletkeztek károk. A világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten a földrengés következtében több lavinaomlás történt, mintegy 80 hegymászó életét vesztette.

Ez a videó például a Nepál-Tibet határon készült: földcsuszamlás

A földrengést érezni lehetett India fővárosában, valamint keleti, északi és északkeleti államaiban, ahol összesen 70-en haltak meg és 250-en megsérültek. Mianmarban, Kínába és Bangladesben is áldozatokat követelt és károkat okozott a hatalmas erejű földrengés.

Életben volt az a 4 hónapos fiúbaba is, aki 22 órát kínlódott a törmelék alatt

Az UNICEF gyerekbarát zónát alakított ki a katasztrófasújtott területen

Safe Zone for Kids Caught Up in Nepal Quake

NBC News' Ian Williams takes a tour of the special child-friendly zone in a UNICEF/World Vision camp in Nepal, where young victims of last week's earthquake can put their troubles aside for a while http://nbcnews.to/1I2RWq0

Posted by NBC News on 2015. május 1.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.