Egy órán keresztül nem tudták, mi történt

Vészjelet adott le, majd eltűnt a repülő a La Manche fölött

Éjfél után 20 perccel vészjelzést adott le, majd másodpercekkel később eltűnt a radarról az amerikai légierő egyik repülőgépe a La Manche csatorna fölött. Senki nem tudja, mi történt - vagy legalábbis nem mondják el.

2015.04.29 13:05ma.hu
Boeing KC-135 (Fotó: Wikipedia/US Air Force)

Eltűnt a radarról és egy teljes órán keresztül semmit nem tudtak a US Air Force repülőgépéről, amely az angliai Mildenhallból indult kedden éjfél után a francia Amiens városába, ám alig 15 perccel a felszállás után nyoma veszett. A QUID72 hívójelű, Boeing KC-135 típusú járat 00:20-kor adott le egy 7700-as veszélyjelzést, de a planefinder.net szerint ennél többet a földi irányítószemélyzet nem tudott meg, mert röviddel utána a gép eltűnt a radarokról. A nyomkövetők utolsó adatai szerint a gép ekkor nagyjából Dover és Calais között járt, a La Manche csatorna angliai szakasza fölött.

A rejtélyt tovább fokozta, mikor egy órával a veszélyjelzés küldése után, 1:20-kor a gép visszatért a RAF mildenhalli bázisára és gond nélkül leszállt, sérülésnek pedig nyoma sem volt. Az amerikai légierő egyelőre nem kommentálta a rejtélyes esetet, így a nyilvánosság előtt továbbra is kérdőjelek övezik a furcsa eseményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.