Átstartolt a széllökések miatt

Majdnem lezuhant a román kormányfőt szállító repülő

Ponta azt mondta, hogy elég sokat repül ahhoz, hogy meg tudja ítélni: valóban baj volt.

2015.04.20 07:05MTI

A viharos széllökés miatt átstartolt, és csak második próbálkozásra tudott leszállni a bukaresti repülőtéren szombaton az a gép, amelyen Victor Ponta román kormányfő és Calin Popescu Tariceanu, a szenátus elnöke is utazott - közölte vasárnap a Mediafax hírügynökség.

A két politikus és kíséretük a Tarom menetrend szerinti járatával tért haza Kolozsvárról, ahol mindketten meghívottként köszöntötték a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kongresszusát.

Arról, hogy gondok voltak a leszállásnál, egy másik utas számolt be az egyik közösségi portálon. Ioana Avadani, a Független Médiaközpont romániai részlegének igazgatója azt írta, hogy élete legrosszabb repülőútja volt, a szél egész úton dobálta a repülőt és az utasok tíz százaléka rosszul lett és hányt.

Beszámolója szerint minden utast nagyon megviselt az, amikor látták, hogy nem sikerült leszállni. Amikor végül szerencsésen földet értek, Ponta nem ült be a hivatalos küldöttség többi tagjával a rájuk váró mikrobuszba, hanem a többi "hisztérikuson nevetgélő, sápadt" utassal együtt buszozott a repülőtér épületéhez - írta Avadani. Megjegyezte: a kormányfőnek van nála "egy piros pontja" ezért a gesztusért, miképp a pilóták is megérdemelték a tapsot.

Amikor a történtekről kérdezték, Ponta azt mondta, hogy elég sokat repül ahhoz, hogy meg tudja ítélni: valóban baj volt.

Amikor kitudódott, hogy az ország három legfőbb közméltósága közül kettő veszélyben volt, a Tarom is megerősítette, hogy a pilóta átstartolt. A légitársaság közleménye azt hangsúlyozza, hogy az eljárás szabályszerű volt: a gépeken lévő érzékelők figyelmeztetik a pilótát, ha a széllökések a leszállást veszélyeztetik és ilyenkor fel kell hagyni a leszállási manőverrel, majd újra kell próbálkozni.

A Tarom közleménye szerint szombaton a kedvezőtlen időjárás miatt más légitársaságok gépei is átstartoltak a bukaresti repülőtéren.

Forrás: romanialibera.ro


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.