Veszélyben

Öt terrortámadást hiúsítottak meg Franciaországban január óta

Manuel Valls francia miniszterelnök szerint öt terrortámadást hiúsítottak meg a hatóságok Franciaországban a 17 áldozattal járó, januári párizsi iszlamista merényletsorozat óta.

2015.04.23 10:23MTI

Öt támadást hiúsítottak meg, beleszámítva azt is, amelyiket néhány napja terveztek a Párizs közeli Villejuifben templomok ellen - mondta a kormányfő csütörtökön a France Inter közszolgálati rádióban.

A belügyminisztérium szerdán közölte, hogy vasárnap őrizetbe vettek egy 24 éves algériai állampolgárt, aki templomok ellen tervezett terrortámadást, és feltehetően véletlenül lábon lőtte önmagát saját fegyverével. Azzal gyanúsítják, hogy megölt egy nőt egy gépkocsiban. Az autót lehet, hogy a merényletekhez akarta ellopni tőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.