Oda és vissza

Az "Éjjeli Farkasok" európai átvonulása csak válasz az amerikai konvojra

A Vlagyimir Putyin államfőt támogató orosz motoros klub tagjainak tervezett májusi útja Moszkvából Berlinbe reagálás az amerikai hadsereg konvojának márciusi átvonulására néhány kelet-európai országon keresztül.

2015.04.20 18:19MTI
You Tube screenshot

A cseh kormányfő szerint az orosz motorosok európai útja reagálás az amerikai katonai konvojra.

Az "Éjjeli farkasok" Moszkvából a Minszk-Breszt-Wroclaw-Brno-Pozsony-Bécs-München-Prága-Torgau-Karlshorst útvonalon akarnak Berlinbe eljutni, hogy ezzel tisztelegjenek a második világháborúban aratott győzelem emléke előtt az esemény 70. évfordulóján.

Az orosz motorosok tervezett útja Csehországban és néhány más érintett országban is éles vitákat váltott ki. Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter a tervet "provokációnak" minősítette.

"Úgy vélem, nem véletlen, hogy miután az amerikai katonai konvoj áthaladt ezeken az országokon, most ugyanezt akarják megtenni az orosz motorosok is" - mondta hétfőn Prágában a cseh-lengyel közös kormányülés után Sobotka újságíróknak.

"Véleményem az eseményről lényegében megegyezik azzal, amit a külügyminiszter már elmondott" - válaszolta újságírói kérdésre a cseh miniszterelnök. Hozzátette, hogy a cseh-lengyel közös kormányülésen a téma nem került szóba.

A Prágában megtartott tanácskozáson a felek egyebek között megállapodtak abban, hogy a jövőben szorosabbra fűzik a cseh és lengyel élelmiszerellenőrzési felügyeletek együttműködését. Csehország a lengyel élelmiszerek egyik legnagyobb importőre, de a felek között gyakoriak a lengyel termékek minőségét illető viták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.