Újabb információk

Szemtanúkat találtak a kijevi újságíró-gyilkosság felderítéséhez

A kijevi rendőrség újabb információk alapján nagy erőkkel kezdte keresni a csütörtökön az ukrán fővárosban lelőtt Olesz Buzina ismert újságíró, író gyilkosait.

2015.04.16 20:14MTI

A Szevodnya című lap volt főszerkesztőjét, oroszbarát publicistáját fényes nappal, délután egy óra tájban lőtték agyon a Kijev központjában lévő lakása előtti parkban. A gyilkosságnak öt szemtanúja volt, már mindannyiukat kihallgatták a rendőrök.

A szemtanúk elmondása szerint két, maszkot viselő támadó hajtott oda az újságíróhoz egy Ford márkájú, sötétkék gépkocsival, és egyikük tüzet nyitott rá. A rendőrség előzetes vizsgálata alapján pisztollyal végeztek az áldozattal, aki a fejét és a mellkasát ért találatok következtében vesztette életét. A gyilkosság okával kapcsolatban nem hoztak nyilvánosságra feltételezéseket a hatóságok.

Petro Porosenko ukrán elnök az elmúlt két nap valószínűleg politikai indíttatású gyilkosságait - Olesz Buzina és Oleh Kalasnyikov Janukovics-párti volt képviselő megölését - "tudatos provokációnak" nevezte. Kijelentette: a gyilkosságok "ellenségeink malmára hajtják a vizet". "Azzal a céllal követték el a tettesek, hogy destabilizálják az ukrajnai belpolitikai helyzetet, valamint lejárassák az ukrán nép által választott politikai vezetést" - tette hozzá.

Az államfő gyors és átlátható vizsgálatot követelt a hatóságoktól a bűncselekmények felderítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.