Túlzott erőszak

Megvertek a rendőrök egy lopott lovon menekülő férfit

A kaliforniai San Bernardino megye seriffje kényszerszabadságra küldött tíz rendőrt, miután egy tévéadó által készített videofelvétel tanúsága szerint túlzott erőszakot alkalmaztak egy lopott lovon menekülő férfi őrizetbe vételekor.

2015.04.11 09:28MTI

John McMahon seriff közölte pénteken, hogy a médiában megjelent felvétel "felkavarta" őt.

A KNBC-TV helikopteréről vették fel, amint a rendőrök elfogják és verik a 30 éves Francis Pusokot. Pusok először autóval menekült, majd egy eltulajdonított lovon. A rendőrök gyalogosan fogták el úgy, hogy egyikük bénító pisztollyal rálőtt.

Bár a seriff szerint a pisztoly hatástalan volt Pusok laza ruházata miatt, a férfi mégis leesett a lóról. Pusok hasra feküdt, széttette a lábát, a háta mögött összekulcsolta a kezét, két rendőr mégis fejbe és ágyékon rúgta. Két rendőr is megsebesült, mert megrúgta őket a ló. Pusokot lopás gyanúja miatt akarták igazoltatni, ekkor menekült el.

A vád ellene így már többrendbeli lopás és gondatlan vezetés. A seriff közölte, hogy az ügyben belső vizsgálat indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.