Rekord

Gigantikus drogfogás a zürichi repülőtéren

Közel öt tonna egzotikus khat kábítószerfajtát foglaltak le a svájci hatóságok a zürichi repülőterén.

2015.04.08 16:55MTI

A vámtisztviselők azt közölték, hogy a szállítmányt 495 darab postai küldeményben rejtették el, amelyek a hivatalos papírok szerint teát, hennát, fűszereket tartalmaztak.

A fás szárú cserjét rejtő csomagokat Észak-Amerikába, Európába és Ázsiába küldték a feladók. Heinz Widmer, a repülőtéri vámhivatal vezetője szerint az összes kábítószert egyetlen bűnözőcsoport adta postára Kenyában vagy Tanzániában.

A Jemenben és Etiópiában őshonos khat (avagy abesszin tea) leveleiben lévő vegyület az amfetaminhoz hasonló hatást vált ki a fogyasztóban.

A khat a Közel-Keleten és Kelet-Ázsiában is népszerű, a növény leveleit rágják, illetve elszívják. Svájcban, a legtöbb európai országhoz hasonlóan, a tiltott kábítószerek kategóriájába tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.