15 embert kórházba kellett szállítani

Válogatás nélkül ütlegelték a romatelep lakóit a rendőrök

Válogatás nélkül ütlegelték egy romatelep lakosait szlovák rendőrök, a biztonsági erők brutális eljárása miatt tizenöt embert kórházba kellett szállítani.

2015.04.05 09:11MTI

Peter Pollák szlovák romaügyi kormánybiztos szombaton úgy nyilatkozott, hogy az államügyészség és a belügyminisztérium is vizsgálatot indít az ügyben.

Korábban a kelet-szlovákiai Michalovce körzetben fekvő Vrbnica település polgármestere azzal vádolta a szlovák biztonsági erőket, hogy csütörtökön egy eljárás közben válogatás nélkül ütlegelték a falu lakóit.

A polgármester a szlovák sajtónak arról számolt be, hogy a kiérkező rendőrök szabályszerűen megrohamozták a romatelepet: bementek házakba és mindenkit megvertek, aki az útjukba került.

A falu vezetőjének elmondása szerint amikor a lakosok értesítették a történtekről, és ő felvilágosítást követelt a rendőröktől, rasszista szitokszavakat kapott válaszul. A szlovák rendőrség egyik szóvivője tagadta a testület ellen felhozott vádakat.

Civil szervezetek és szakértők az utóbbi években többször is bírálták a szlovák biztonsági erőket a roma kisebbséghez tartozókkal szembeni erőszakos fellépésük miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.