Sao Paulóba tartott

Bombafenyegetés miatt hajtott végre kényszerleszállást egy török utasszállító

A 256 utassal Isztambulból Sao Paulóba tartó gép egyik mosdójában a "bomba" feliratot találták, s ezért döntöttek a pilóták az előírások alapján a kényszerleszállás mellett.

2015.03.30 20:01MTI

Bombafenyegetés miatt megszakította útját, és leszállt a marokkói Casablancában egy Brazíliába tartó török utasszállító repülőgép hétfőn - közölte a Turkish Airlines (THY) légitársaság szóvivője.

A 256 utassal Isztambulból Sao Paulóba tartó gép egyik mosdójában a "bomba" feliratot találták, s ezért döntöttek a pilóták az előírások alapján a kényszerleszállás mellett - mondta el.

Casablancában a gépet átvizsgálták. A fenyegetés hamisnak bizonyult. Az utasokat biztonsági ellenőrzésnek vetették alá.

Ez volt a légitársaság második ilyen esete három napon belül. Szombaton az Isztambul-Tokió járaton, ugyancsak az egyik mosdó ajtajára írta fel valaki, hogy "C4 rakomány", ami egy plasztik robbanóanyagra utal. A gép visszafordult. Robbanószert nem találtak a fedélzeten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.