Franciaországi légikatasztrófa/tuniszi merénylet

Egyperces néma tisztelgés az áldozatok emléke előtt

A francia Alpokban kedden lezuhant repülőgép utasainak, illetve a tunéziai Bardo múzeum elleni március 18-i terrortámadás áldozatainak az emléke előtti, egyperces néma tiszteletadással kezdődött az Európai Parlament (EP) szerdai brüsszeli plenáris ülése.

2015.03.25 18:23MTI

Martin Schulz, az EP elnöke részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak és barátainak. Kitért arra, hogy a Germanwings légitársaság repülőgépének fedélzetén volt 16 olyan diák is, akik egy spanyolországi csereutazást követően az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található otthonukba, Halternbe igyekeztek vissza. Az egész várost sokkolta a hír - mondta az EP-elnök.

A Bardo múzeum elleni terrorcselekménnyel kapcsolatban Martin Schulz kijelentette: a támadás a fanatikus fundamentalizmus terjedéséről tanúskodik.

Az EP módosította a szerdai plenáris ülés napirendjét. Az európai szomszédságpolitikával kapcsolatos vitát egy későbbi plenáris ülésre halasztották, és helyette este Federica Mogherini, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szólal fel a tunéziai terrortámadással kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.