Üzenet is volt a holttest mellett

Lefejeztek egy polgármesterjelöltet Mexikóban

Elraboltak és lefejeztek egy polgármesterjelölt nőt Mexikó egyik délnyugati szövetségi államában, ahol egy tavalyi tömeggyilkosság Enrique Pena Nieto elnök kormányzatának legnagyobb válságát robbantotta ki.

2015.03.12 10:00MTI

Az ügyészség (helyi idő szerint) szerdán elmondta, hogy Aide Nava holttestére Guerrero állam északi részén bukkantak rá, ahol tavaly szeptemberben 43 tüntető diákot hurcoltak el a rendőrök egy polgármester kérésére, majd átadták őket a Guerreros Unidos nevű bűnbanda tagjainak, akik végeztek foglyaikkal, majd holttestüket elégették.

Az ügyészség szóvivője szerint a mexikói Demokratikus Forradalom Párt (PRD) 42 éves jelöltjét Ahuacuotzingo városban rabolták el, ott ahol indulni készült a júniusi választáson a polgármesteri székért. Teteme mellett írásos üzenetet hagyott a Los Rojos (Vörösök) nevű bűnbanda, hasonló bánásmóddal fenyegetve meg abban minden politikust, aki úgymond "kitáncol a sorból".

Nava fiát tavaly szintén elrabolták, azóta eltűntként tartják számon. A jelölt férjét, aki korábban polgármester volt ugyanott, 2014-ben ugyancsak meggyilkolták. Guerreróban, nyolc másik mexikói szövetségi állammal egy időben júniusban tartanak helyhatósági választásokat, bár sokan kételkednek abban, hogy ilyen erőszakcselekmények közepette lehet-e eredményes szavazást tartani.

Enrique Pena Nieto elnöknek, aki 2012 decemberi hivatalba lépésekor azt ígérte, hogy helyreállítja a rendet a latin-amerikai országban, most utcai tüntetések sorozatával kell szembenéznie az Iguala városban 2014 szeptemberében meggyilkolt diákok ügye miatt.

A brutális bűncselekmény kitervelésével az ügyészek a város PRD-s polgármesterét és feleségét vádolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.