Fegyveresek támadtak a vendégekre

Külföldiek is meghaltak a bamakói merényletben

Fegyveresek támadtak egy étterem vendégeire szombatra virradóra Mali fővárosában, a támadásban öten meghaltak, köztük egy francia és egy belga állampolgár.

2015.03.07 08:52MTI

A Bamako Hippodrome nevű negyedében történt lövöldözésben nyolcan megsebesültek - közölte a rendőrség szombaton további részletek ismertetése nélkül.

A hatóságok terrortámadásként kezelik az ügyet. A rendőrség négy halottról tud, kórházi források szerint viszont egy ötödik áldozat is van, aki szintén európai. A Reuters hírügynökség értesülései szerint két embert letartóztattak.

A mali kormány alig egy hete előzetes "béke- és megbékélési egyezményt" írt alá az afrikai ország északi részének elszakadásért küzdő felkelők egy részével.

Az ENSZ-közvetítéssel létrejött alku évtizedek lázadásainak és stabilitáshiányának igyekszik véget vetni az északi országrészben, ahová a Nyugat és a regionális hatalmak aggodalmai szerint visszatérhetnek az iszlamista fegyveresek, két évvel az után, hogy a francia katonai beavatkozás elűzte őket onnan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.