Normalitás

A KDNP üdvözli az igenek győzelmét a szlovákiai népszavazáson

Semjén Zsolt pártelnök közleményében azt írta: a szlovák nép tanúságot tett a közös keresztény értékekről és a normalitásról.

2015.02.08 09:42MTI

A pártelnök rámutatott arra is, hogy a szavazók véleménye visszatükrözi, amit Magyarország alaptörvényébe foglalt a család védelméről.

A Szlovákiában szombaton tartott népszavazáson résztvevők túlnyomó hányada igennel voksolt, a referendum azonban érvénytelen lett, miután a szavazók aránya nem érte el az 50 százalékot. A 4,4 millió szavazásra jogosultnak mindössze 21,4 százaléka járult az urnákhoz.

Három kérdésre lehetett igen vagy nem választ adni: egyetértenek-e azzal, hogy házasság csak egy férfi és egy nő között jöhet létre, azonos nemű párok ne fogadhassanak örökbe gyermeket, valamint az oktatási intézmények ne követelhessék meg a gyermekek részvételét azokon az órákon, amelyeken a szexuális viselkedés, illetve az eutanázia a téma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.