Ukrán válság

Visszavonták nehézfegyvereik 80 százalékát a luhanszki szakadárok

Petro Porosenko ukrán elnök állítólag csütörtökön a nap folyamán ad majd parancsot arra, hogy az ukrán hadsereg is kezdje meg a nehézfegyverek kivonását.

2015.02.26 11:11MTI

A Luhanszk megyei felkelők már kivonták nehézfegyvereik 80 százalékát a front menti ütközőzónából - közölte csütörtökön az egyoldalúan kikiáltott "luhanszki népköztársaság" vezetője.

Ihor Plotnyickij kijelentette, hogy ezt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) is megerősítette.

Ukrán katonai források szerint Petro Porosenko ukrán elnök állítólag csütörtökön a nap folyamán ad majd parancsot arra, hogy az ukrán hadsereg is kezdje meg a nehézfegyverek kivonását.

A luhanszki és donyecki népköztársaság képviselői csütörtökön azzal a panasszal fordultak a minszki megállapodások szavatolóihoz, a "normandiai négyekhez" - Németországhoz, Franciaországhoz, Oroszországhoz és Ukrajnához -, valamint az EBESZ-hez, hogy Kijev nem teljesíti a rá háruló hasonló kötelezettséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.