Tunézia

Három nap alatt száz iszlamistát vettek őrizetbe

A rejtekhelyeken bombakészítési útmutatókat és robbanóanyagokat foglaltak le - közölték helyi tisztségviselők kedden.

2015.02.24 16:29MTI

"Az elmúlt három nap alatt nagyjából száz dzsihadistát vettünk őrizetbe, és több terrorakciót hárítottunk el" - mondta Mohamed Ali Arui, a belügyminisztérium szóvivője.

Tunézia 2011 óta küzd a szélsőséges iszlamista csoportok ellen, amelyek az arab tavasz zűrzavaros eseményei során nyertek teret. Becslések szerint jelenleg is nagyjából háromezer tunéziai harcol a polgárháborúba süllyedt Szíriában.

A tunéziai hatóságok a hazatérőket általában csak megfigyelik, és csak alapos gyanú esetén veszik őket őrizetbe.

Február 18-án a belügyminisztérium közölte, hogy négy tunéziai katonát öltek meg az al-Kaida terrorszervezettel kapcsolatba hozható szélsőséges fegyveresek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.