Ukrán válság

Robbanás történt a harkivi tüntetésen, halottak

Feltehetően robbantásos merénylet történt vasárnap a kelet-ukrajnai Harkiv városában, ahol Ukrajna egységéért rendeztek felvonulást a kijevi Majdan-tüntetések elleni véres karhatalmi beavatkozás évfordulóján; többen meghaltak.

2015.02.22 14:08MTI
Twitter/xxxpitx

A harkivi ügyészség közölte, hogy az eddigi információk szerint hárman vesztették életüket és több mint tízen sebesültek meg a robbanás következtében.

Helyi beszámolók szerint a tüntetők a harkivi sportközpont mellett gyülekeztek, hogy onnan a város központjába vonuljanak, ekkor történt a detonáció. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi okozta a robbanást, de a hatóságok terrorcselekményként kezelik a történteket.

Közben Kijevben Petro Porosenko ukrán elnök és több európai uniós tagország államfőjével az élen becslések szerint több tízezren vonultak végig a belvároson a Függetlenség térig, azaz a Majdanig, ahol közös imával emlékeznek meg az európai uniót és hatalomváltást követelő, egy évvel ezelőtti tüntetések áldozatairól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.