Bevételi forrás

Pénzt kér az Iszlám állam a halott kurdokért?

Új anyagi forrásokat keresve pénzt kér az elesett kurd harcosok holttestéért az Iszlám Állam nevű terrorszervezet.

2015.02.22 08:56MTI

A Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi kiadása, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) szerint az Iszlám Államot jelentősen meggyengítette az ellene felállt nemzetközi koalíció, amely kurd harcokra is támaszkodik a dzsihadisták elleni harcban Irak északi részén és Szíriában.

Az említett területeken végrehajtott légicsapások alapos pusztítást végeztek az infrastruktúrában, ami jelentősen csökkentette az Iszlám Állam részben olaj- és műkincscsempészetből származó forrásait, ezért a terroristáknak új bevételi lehetőségek után kell nézniük - írja a FAS, amely úgy tudja, hogy a terroristák alig 10-20 dollárt kapnak egy hordó olajért a feketepiacon.

A lap "biztonsági forrásokra" hivatkozva beszámol arról, hogy a dzsihadisták 10 és 20 ezer dollár közötti áron megpróbálják eladni a kurdoknak az összecsapásokban elesett harcosok holttestét.

A FAS szerint azonban valószínűtlen, hogy az Iszlám Állam közvetlenül érintett lenne a szervkereskedelemben - mint a napokban felmerült -, a szervezet ugyanis nincs birtokában sem a megfelelő infrastruktúrának, sem pedig az orvosi szakértelemnek, a szükséges technikának és logisztikának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.