Maszol.ro

Kihágásnak minősítette a törvényszék a kétnyelvű árcédulák osztogatását - Marosvásárhelyen

Az aktivista megbírságolása egész Erdélyt átfogó szolidaritási mozgalmat váltott ki, miután bejelentette: aprópénzzel fogja kifizetni a bírságot.

2015.02.18 11:11MTI

Nem kell kifizetnie a pénzbírságot, ám figyelmeztetésben részesítik Lakó Péterfi Tündét, amiért 2013 októberében az Itthon vagyunk egyesület tagjaival kétnyelvű terméknév-feliratokat osztogatott egy marosvásárhelyi piacon - adta hírül szerdán a maszol.ro című portál az ügyben született jogerős ítéletet ismertetve.

Az anyanyelvhasználatot népszerűsítő aktivista megbírságolása egész Erdélyt átfogó szolidaritási mozgalmat váltott ki, miután bejelentette: aprópénzzel fogja kifizetni a bírságot. Két hét alatt a kifizetendő összeg többszörösét gyűjtötték össze számára a támogatók.

Lakó Péterfi Tünde a bírság felének befizetése után bíróságtól kérte a bírságolási jegyzőkönyv megsemmisítését. Bár első fokon pert nyert, a Maros megyei törvényszék jogerős ítélete kihágásnak minősítette a kétnyelvű árcédulák osztogatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.