A média 6244 megbetegedésről számolt be

Közel 13 ezer gyerek került kórházba Kínában a mérgezett tejtermékek miatt

Csaknem 13 ezer gyerek került kórházba Kínában mérgezett tejtermék fogyasztása miatt - jelentette be vasárnap a pekingi egészségügyi minisztérium.

2008.09.21 19:20MTI - Fotó: CBS News

Egy nappal korábban a tömegtájékoztatási eszközök alig több mint ennek a fele, vagyis 6244 megbetegedésről számoltak be.

A halálos áldozatok száma négy, a súlyos vesebántalmakkal küszködőké 158.

Szombaton jelentették be az ázsiai országban, hogy a mérgezés miatt elrendelték a tejtermékek széles körű ellenőrzését, az érintett termékek kivonását a forgalomból, és a botrányban érintett vállalatok, illetve állami vezetők megbüntetését.

Hu Csin-tao (Hu Jintao) államfő még pénteken elítélte a helyi hatóságoknak a tejbotrány során tanúsított magatartását, úgy ítélve meg, hogy egyes középvezetők elveszítették felelősségérzetüket.

Szingapúr után Malajzia is betiltotta a kínai tejtermékek importját, míg Japán és Hongkong bevonta a kínai termékeket a szupermarketek polcairól.

A mérgezést a műanyagok és ragasztók gyártásánál használatos melaminnak a tejtermékekbe keverése okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.