Teherhajón

Megérkeztek a Líbiából kimenekített olaszok Szicíliába

Megérkezett hétfőn a polgárháború sújtotta Líbiából kimenekített olasz állampolgárokat szállító teherhajó a szicíliai Augusta kikötőjébe.

2015.02.16 11:09MTI

A máltai felségjelzésű teherhajó fedélzetén mintegy száz ember utazott, Olaszország kiürített tripoli nagykövetségének személyzete, valamint több, az észak-afrikai országban dolgozó olasz állampolgár. A teherhajót egy olasz hadihajó, valamint egy drón, egy pilóta nélküli repülőgép kísérte.

A római külügyminisztérium vasárnap jelentette be, hogy az egyre bizonytalanabbá váló líbiai helyzet miatt ideiglenesen felfüggeszti a tripoli nagykövetség működését.

A döntést az evakuálásról elsősorban a dzsihadisták líbiai előretörése miatt hozták meg. Roberta Pinotti olasz védelmi miniszter ennek kapcsán korábban kijelentette, hogy Itália készen áll egy európai és észak-afrikai országok alkotta koalíció vezetésére a líbiai helyzet rendezése céljából.

"Ha ötezer fős kontingenst küldtünk Afganisztánba, még jelentősebb szerepet kell vállalnunk Líbiában, ahol az Iszlám Állam az olasz partoktól 350 kilométerre fenyeget" - hangsúlyozta a tárcavezető.

A szunnita terrorcsoport líbiai szárnya az előző napon tett közzé videofelvételt huszonegy egyiptomi kopt keresztény lefejezéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.