Megtorlás

Egyiptomi harci gépek támadták Líbiában az Iszlám Államot

Egyiptomi harci gépek támadták hétfőn Líbiában az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezetet megtorlásul azért, mert az lefejezte 21 kopt - egyiptomi keresztény - túszát. A harci gépek kiképzőtáborokat és fegyverraktárakat támadtak, majd sértetlenül visszatértek Egyiptomba.

2015.02.16 09:02MTI

Az egyiptomi hadsereg főparancsnokságának szóvivője hétfőn reggel az állami rádióban jelentette be az IÁ líbiai osztagaira mért légi csapásokat. A harci gépek kiképzőtáborokat és fegyverraktárakat támadtak, majd sértetlenül visszatértek Egyiptomba - mondta a szóvivő.

Abdel-Fattah esz-Szíszi egyiptomi elnök vasárnap éjjel televíziós beszédben már kilátásba helyezte, hogy Egyiptom megtorolja a mészárlást. Az elnök néhány órával azután fordult a nyilvánossághoz, hogy az Iszlám Állam videofelvételt tett közzé a tömeges kivégzésről.

Az Iszlám Állam líbiai ága január elején jelentette be, hogy foglyul ejtett egyiptomi keresztényeket, akik az építőiparban dolgoztak Líbiában. Szirt városából rabolták el őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.