Csúszópénzek

Korrupcióval vádolják Ehud Barakot

Ehud Olmert, Izrael korrupcióért elítélt volt miniszterelnöke csúszópénzek elfogadásával vádolta meg Ehud Barak volt vezérkari főnököt, védelmi minisztert és miniszterelnököt.

2015.02.16 14:30MTI

Olmert a múlt héten a rendőrség nyomozóinak úgy vallott, hogy a kormányában védelmi miniszterként működő Ehud Barak nyolc, biztonsági üzletekkel kapcsolatos megvesztegetési ügyben vétkezett. A korrupcióért hat évre ítélt, jelenleg fellebbezésének elbírálását szabadlábon váró Olmert vallomásában további tanúkat és érintetteket nevezett meg, s várhatóan további kihallgatásoknak néz elébe ezekben az ügyekben.

Ehud Barak úgy válaszolt, hogy mindez ,,egy elítélt bűnöző hazugságainak és kitalálásainak a gyűjteménye, aki másokat próbál bemocskolni, hogy magáról elterelje a figyelmet".

Az eset úgy került nyilvánosságra, hogy kiszivárgott azoknak a kazettáknak tartalma, amelyeket Ehud Olmert volt titkárnője rögzített főnökével folytatott beszélgetéseiről.

Egy megbeszélésükön a hangfelvétel tanúsága szerint Olmert azt mondta neki, hogy Barak ,,börtönben fogja végezni. (...) Volt nálam a Moszad vezetője, mindenki hozzám fordul. (...) Milliós, tízmilliós megvesztegetéseket vesz fel. Részesedést kap minden fegyverüzletből."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.