Hatalmas volt a tűz

Gyújtogatás történhetett egy amerikai iszlám vallási központban

Hatalmas tűz pusztított egy iszlám vallási központban az egyesült államokbeli Houstonban, az intézmény tisztségviselői szerint a hatóságok gyújtogatásra gyanakszanak.

2015.02.14 15:42MTI

A Texas állambeli városban működő Quba Iszlám Intézet arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a pénteki tűzvészben a kigyulladt épület teljes egészében megsemmisült, személyi sérülés azonban nem történt.

"A nyomozók világossá tették, hogy a tüzet nem baleset okozta" - írta a szervezet, amely szerint a helyszínen gyújtófolyadékot találtak. Az ABC amerikai televízió felvételein az épület felett gomolygó fekete füstoszlop és magasba felcsapó lángok voltak láthatóak.

A tájékoztatás szerint az ingatlant elsősorban könyv- és bútorraktárként használták. Hivatalos források egyelőre nem kommentálták a történteket. Három nappal ezelőtt egy 46 éves amerikai férfi agyonlőtt három muszlim egyetemistát az észak-karolinai Chapel Hillben.

A tettes a jelek szerint egy parkolóhely miatt régóta tartó, szomszédok közötti vita miatt lőtte fejbe a diákokat, a hatóságok azonban vizsgálják a "gyűlölet-bűncselekmény" lehetőségét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.