Három embert elfogtak

Neonáci aktivisták fenyegettek meg egy svéd bulvárlapot

A svéd rendőrség őrizetbe vette egy neonáci szervezet három tagját Stockholmban, miután a csoport aktivistái állítólag megfenyegették az Expressen című helyi lap szerkesztőségét.

2015.02.14 09:00MTI

A három férfit pénteken vették őrizetbe az újság szerkesztőségének közelében. A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a Svéd Ellenállási Mozgalom (SMR) nevű neonáci csoport tagjai.

Az Expressen honlapján fényképeket közölt a szélsőjobboldali aktivisták előállításáról. A bulvárlap az előző napon A svéd nácik címmel megjelentetett egy, a Svéd Ellenállási Mozgalommal foglalkozó cikket, amelyben nyilvánosságra hozta a szervezet több tagjának kilétét.

Thomas Mattson, az újság főszerkesztője az ügy kapcsán elmondta, hogy a fenyegetések semmilyen hatással nem lesznek a tevékenységükre. Az SMR megerősítette a csoport tagjainak őrizetbe vételéről szóló híreket és "banánköztársaságnak" nevezte Svédországot.

A történtekről a stockholmi rendőrség szóvivője is beszámolt, további részleteket azonban nem közölt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.