Peszkov

Az ukrán pilótanő sorsáról nem volt szó Minszkben

Az ukrán fél szóba hozta ugyan Nagyija Szavcsenko esetét, amire Vlagyimir Putyin orosz elnök azt válaszolta, hogy a pilótanő ügye bírósági eljárás keretében dől el.

2015.02.13 09:20MTI
Forrás: Twitter

Nem volt szó a "normandiai négyek" minszki csúcstalálkozóján az orosz börtönben fogva tartott, gyilkossággal vádolt ukrán pilótanő sorsáról - közölte pénteken a RIA Novosztyi hírügynökséggel Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő, nyilvánvalóan reagálva Petro Porosenko ukrán elnök ezzel kapcsolatos előző napi bejelentésére.

Peszkov szerint az ukrán fél szóba hozta ugyan Nagyija Szavcsenko esetét, amire Vlagyimir Putyin orosz elnök azt válaszolta, hogy a pilótanő ügye bírósági eljárás keretében dől el.

Porosenko a "normandiai négyek" minszki csúcstalálkozója után, csütörtökön közölte, hogy az orosz féllel megállapodtak Nagyija Szavcsenko rövid időn belül történő szabadon engedéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.