Folyékony robbanószer

Izrael feltartóztatott egy Gázába robbanószert szállító hajót

Az elfogott hajó fedélközében néhány rekesz nyers hal alatt folyékony robbanószereket tartalmazó tartályok tucatjait rejtették el.

2015.02.12 11:19MTI

Az izraeli biztonságiak feltartóztattak egy hajót, amely a Sínai-félszigetről szállított rakétákhoz és aknavetőkhöz szükséges robbanóanyagot a Gázai övezetbe - közölte a ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja csütörtökön.

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat és a haditengerészet még január 19-én tartóztatta fel a vízi járművet és vette őrizetbe a három fős, ellenállást nem tanúsító személyzetet.

Az elfogott hajó fedélközében néhány rekesz nyers hal alatt folyékony robbanószereket tartalmazó tartályok tucatjait rejtették el. A letartóztatott személyzet tagjai kihallgatásukon elmondták a Sin Bétnek, hogy a Hamász fegyveres szárnya, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok számára próbálták az övezetbe csempészni az egytonnányi robbanószert.

Az akciót végrehajtó haditengerész egység parancsnoka úgy nyilatkozott a ynetnek, hogy "az egyiptomiak kiváló munkát végeznek a szárazföldön a csempészalagutak ellen, s ezért a tenger vált egy végtelen +vízi alagúttá+ a Hamász számára".

Az izraeli katonák beszámolója szerint hetente akadályozzák meg fegyvereket csempésző halászhajók Gázába jutását, ugyanis a tavaly nyári izraeli hadművelet befejezése óta a Hamász komoly erőfeszítéseket tesz fegyverzetének feltöltésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.